P1110152_1

Naaicafé DJ is voor iedereen die in de hobbysfeer kleding wil maken, kleding wil herstellen, recyclen etc.

Absolute beginners zijn welkom. Gevorderden kunnen kneepjes leren die ik in al die jaren dat ik achter de naaimachine zit heb geleerd van internet, op workshops, naailes en op de modevakschool. Van veel technieken heb ik ook werkbeschrijvingen gemaakt. Je kunt er een aantal vinden op mijn algemene blog DJaktief onder het hoofdstuk Naaien Tips en Trucs. Ik ben geen gediplomeerd lerares, daarvoor moet ik je doorverwijzen naar een modevakschool. Ik heb een aantal deelcertificaten van het  LPM Landelijk Platform Modevakonderwijs behaald.

Je mag bij mij werken zoals je zelf kiest. Wil je bijvoorbeeld snel iets maken zonder rijgen en doorslaan omdat het nog mee moet op vakantie dan kan dat, maar ik kan je ook stapsgewijs leren een rits in te zetten op verschillende manieren of een patroon voor je tekenen of aanpassen.

Ik heb heel veel ideeën en patronen verzameld zowel digitaal als in boeken en mappen die je kunt raadplegen.

Ik heb machines met veel steken en mogelijkheden. Desgewenst kan ik je ook helpen om meer vertrouwd te worden met je eigen machine. Je kunt een keertje komen en zelf beslissen of  het voor herhaling vatbaar is. Je zit niet vast aan een cursus van een aantal weken of een jaar.

Naaicafé DJ is ook voor de gezelligheid. Vaak nemen we ons 100 dingen voor en komt er niets van terecht en blijven al die mooie ideetjes in ons hoofd of in de computer zitten. Naaicafé DJ stimuleert je om creatief aan de slag te gaan.

2013-03-22 15.20.51_1